İlgili Ürünler

Bitkilerin iz elementlerine olan ihtiyacını kısa sürede karşılamak için destek olan zengin içerikli combi besin karışımı gübre olarak kullanılarak dengeli beslenmeye yardımcı olmaktadır. Combi gübre bileşiminde demir, bakır, çinko, bor, mobilden ve mangan iz elementleri bulunmaktadır.

Combi Gübre Nedir?

Bileşiminde bulunan iz elementleri sayesinde bitkilerin dengeli beslenmesini sağlayan combi gübre; bitki boyunun uzaması, dal sayısının artmasını ve yaprak alanını da arttırmaktadır. Ayrıca çiçeklenmeyi arttırarak dane bağlama ve meyve tutumunu teşvik etmektedir. Meyve dökümünü azalttığı içinde verim ve kalitenin artmasında combi gübre etkili olmaktadır. Bu özelliklerinden dolayı organik tarımda da girdi olarak rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Mikro besin elementleri olarak bilinen demir, bakır, çinko, bor, mobilden ve mangan elementlerinin zamanında eksiksiz ve doğru şekilde karşılanabilmesi bitkiler için temel besin maddeleri olan azot, potasyum ve fosfor elementleriyle ortaklaşa çalışarak verim ve kalitenin artmasını sağlamaktadır.

Combi gübre kullanımı sonucunda istenilen sonuca ulaşılabilmek için yapraktan uygulama 10-15 gün ara ile uygulanırken, damlama sulama uygulama yönteminde haftalık olarak uygulanması gerekmektedir.

Combi Gübre Ne İşe Yarar?

Combi gübre bitkilerin demir, bakır, çinko, bor, mobilden ve mangan iz elementlerine olan ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılamaktadır. Besin ihtiyacını karşılamak dışında çiçeklenmenin artmasını sağlayarak meyve tutumu ve dane bağlama gibi verimliliği arttıran etkisi de bulunmaktadır.

  • Toprağın sağlıklı olup olmasına bakmaksızın en verimsiz toprakta bile kullanılması durumunda combi gübre bitkilerin iz element alımını hızlı bir şekilde sağlamaktadır.
  • Hızlı bir şekilde karbonhidrat oluşmasını sağlamaktadır.
  • Klorofil artışında combi gübre katalizör görevi yapmaktadır.
  • Antep fıstığı, badem, ceviz ve çekirdekli meyvelerde (sert ya da yumuşak olması fark etmeksizin) ) klorozu engeller ve sürgün gelişimini düzenlemektedir.
  • Bitkilerin yeşil aksam olarak bilinen vejetatif ve generatif yani üreme gelişimlerini dengelenmektedir.

Combi Gübre Fiyatları

Combi gübre fiyatları hakkında araştırma yapanların sayıları artarken, verimsiz topraklarda bile etkili olması tercih edilme nedenleri arasında yer almaktadır. İz elementlerinin hızlı emilmesini sağlayan combi gübre fiyatları hakkında firmamızla iletişime geçmeden karar vermemenizi tavsiye ederiz. Kaliteli ve güvenilir ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine sunan firmamız sayesinde bitkilerinizin daha verimli hale gelmesini sağlayarak kazancınızı arttırabilirsiniz.

Combi Gübre İçeriği

Bitkilerin daha hızlı büyümesini ve daha çok meyve vermesini sağlayan besin kaynaklarının daha hızlı emilmesini sağlayan combi gübre içeriği incelendiğinde suda çözünebilen iz elementlerinin bulunduğu görülmektedir.  

Combi gübrede yüzde olarak kütlece içerdiği iz elementlerine bakıldığında,

  • Suda çözünebilen bor (B) 0,6
  • Tamamı EDTA ile şelatlı suda çözünebilen bakır (Cu) 0,7
  • Tamamı EDTA ile şelatlı suda çözünebilen demir (Fe) 4
  • Tamamı EDTA ile şelatlı suda çözünebilen mangan (Mn) 4
  • Tamamı EDTA ile şelatlı suda çözünebilen molibden (Mo) 0,06
  • Tamamı EDTA ile şelatlı suda çözünebilen çinko (Zn) 4 olduğu görülmektedir.

Combi Gübre Faydaları

Mikro elementler içeren combi gübre faydaları başında bitkiler tarafından kolayca alınabilmesi ve tamamının kullanılabilir olması yer almaktadır.

  • İz element noksanlığı durumunda bitkileri tedavi etme ve koruma etkisine sahiptir.
  • Küçük granüllü olmasından dolayı toz olarak kullanılması zarar vermez ve combi gübre suda kolayca erimektedir.
  • İçeriğinde demir (Fe), molibden (Mo), çinko (Zn) ve bakır (Cu) %100 EDTA ile şelatlı iken, mangan (Mn), bor (B) ve kükürt (S)dır. Mg, B, Mo ve S yüksek çözünürlükte inorganik tuzlar halindedir.
  • Combi gübre klor içermemektedir.
  • Mikro besin maddelerini yüksek oranda içerdiği için bitkilere hiçbir zarar vermeden üstün kaliteli mahsul elde edilmesini ve bu süreçte bitkilerin hızlı büyümesini sağlamaktadır.

Combi gübre ile istenilen verimin alınabilmesi için microgold özellikte olan gübre bitkilerin yapraklarına tümü ıslanacak şekilde pülverize edilmelidir. Süs bitkilerinde kullanılabilen gübre süs bitkilerin hassas olması nedeniyle topraktan verilmelidir. Ayrıca damlama sulama yöntemiyle toprağa da uygulanabilmektedir. Bitkilerden daha fazla verim alabilmek için iz elementleri eksikliğine bağlı bitkilerde bir sorun yaşanmadan combi gübre uygulanması doğru bir tercih olacaktır.

Combi Gübre Nasıl Kullanılır?

Combi gübre kullanımı bitki çeşidine ve uygulama yöntemine göre değişkenlik gösterirken, bitki çeşidine göre uygulama zamanı da farklılık göstermektedir. Combi gübre yapraktan ya da damla sulama yöntemiyle uygulanabilirken, topraktan da uygulanabilmektedir. Topraktan uygulanacağı zaman da hafta bir tekrar edilmesi gerekmektedir.

 

Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama ve topraktan uygulama sırasında önerilen dozlar ise haftalık olarak uygulanır.

  • Salatalık, biber, domates, patlıcan, kabak, narenciye, karpuz ve kavun gibi sebze meyvelerde çiçeklenme öncesinde combi gübre uygulanmaya başlanmalıdır. Yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 100-150 gram/dekar iken, damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Çilek için fide dikiminden itibaren combi gübre kullanılması gerekirken; yapraktan uygulamada 100 litre su ile 100 gram/dekar, damla sulamada 1 ton su ile 250-500 gram/dekar gübre kullanılması gerekmektedir.
  • Bağ kivi için göz kabarmasının başlamasıyla gübrelemeye başlanması gerekirken, yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 50-100 gram/dekar iken, damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır. -
  • Muz meyvesi için gübrelemeye doğum öncesiyle başlanırken yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 50-100 gram/dekar ve damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Vişne, kiraz, şeftali, erik, kayısı ve erik meyveleri için pembe tomurcuk dönemiyle birlikte gerekirken, yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 150 gram/dekar iken, damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Ayva, armut ve elma için pembe tomurcuk dönemiyle gübrelemeye başlanması gerekmektedir. Combi gübre kullanım miktarı ise, yapraktan uygulamada 100 litre su ile 100-150 gram/dekar, damla sulamada 1 ton su ile 250-500 gram/dekar gübre kullanılması gerekmektedir.
  • Zeytin için gübrelemeye çiçeklenme öncesiyle başlanırken yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 150 gram/dekar ve damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Soğan, sarımsak, ayçiçeği ve mısır bitkilerinin boyunun 15-20 cm olmasıyla birlikte gübrelemeye başlanırken, yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 100-150 gram/dekar ve damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Havuç, şekerpancarı ve patates için ikinci çapadan sonra gübrelemeye başlanması gerekmektedir. Yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 100-150 gram/dekar ve damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Nohut, mercimek ve nohut için gübreleme dönemi çiçeklenmesi öncesi yapılmaya başlamalıdır ve yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 100-150 gram/dekar ve damla sulamada 1 ton su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 250-500 gram/dekar olmalıdır.
  • Marul, lahana ve kıvırcık gibi yaprağı yenen sebzeler ile yeşil alanlar için süs bitkileri için gübreleme gelişim dönemi boyunca yapraktan uygulama için 100 litre su ile 100 gram/dekar ve damla sulamada 1 ton su ile 250-500 gram/dekar olacak şekilde uygulanmalıdır.
  • Buğday, çeltik ve arpa bitkilerinde kardeşlenme dönemiyle birlikte gübreleme başlarken combi gübre sadece yapraktan uygulama yöntemiyle uygulanabilmektedir. Yapraktan uygulama için 100 litre su ile kullanılması gereken combi gübre miktarı 100-150 gram/dekar olmalıdır.